12/26/2022

2022 BİTERKEN ; EN İYİLER,BLOG APARTMANINDA OLUP BİTENLER



Acısıyla tatlısıyla ,ekonomik darboğazıyla, cinnet geçirten 3.sayfa haberleriyle  geçen  mecalsiz ve takatsiz kalmış bir yılın zirvesine maske ve hes kodu zorunluluğunun kaldırılmasını koyuyorum müsadenizle. Zira , garibim bir tek bu hususta nefes alabildi, "ohhh bee dünya varmış " diyebildi. 


Blog tarihimin 3.yıl dökümü olacak bu yayın. Diğer yıllara göre biraz daha sessiz sedasız kalmış blogcum bu yıl.  Geçen yılın yarısı kadar bir içerik paylaşmışım. 


5 kategoriden oluşan blogcuğumun iki kategorisini pek bi boynu bükük,pek bir işlevsiz bırakmışım bu yıl . Senenin başında paylaştığım birkaç dizi (2 yayıncık)  dışında herhangi bir dizi ya da filmden bahsetmemişim hiç. Neden ? çünkü elimi eteğimi baya çekmişim bu izleme işinden. Geçen senelerden alışkanlık olarak izlemeye devam ettiğim  ve bu sene arasına yeni bir dizi ekleyip, onu da gündelik muhabbetler arasına sıkıştırarak değindiğim, böylelikle üçlediğim Türk dizileri ile kapatmışım bu seneki izleme faaliyetini.  İzliyorum diyorum ama onlar ekranda iken ben hep başka meşgalelerde :)  Film deseniz, cıkkksss, hiç varmamış elim. Her yıl izlediğim, geleneksel film gecesi yaptığım birkaç film var bir tek, o da buranın konusu değil . Belgesel konusunda da hepi topu 2 tanecik izlemişim. Tükenmişlik sendromuna tutulmuşum buralarda anlaşılan :)


Kitap kategorisinde ilerleme kaydetmişim, tebrikler bana :) Birkaç memnuniyetsizlik dışında okuduğum her kitabı sevip, beğendim. Fakat bir liste hazırlamak söz konusu olduğu için , gönül el vermese de elemek zorunda kaldım. Kesin hak yemişimdir burada, çok teessüflerimi gönderiyorum buradan kendime :(


Blogda bu sene bahsetmiş olduğum ve 3'ten fazla olmasın diye tutturduğum en'ler listesi :)


⭐2022'İN EN İYİLERİ⭐


📚ROMAN (TÜRK EDEBİYATI)

ATEŞTEN GÖMLEK

KALP AĞRISI

DOLAPTAN TEMAŞA



📚ROMAN ( DÜNYA EDEBİYATI)

İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ

OLASILIKSIZ

YAŞAMAK



📚FARKLI TÜRLER

HAYVANLAR ALEMİNDEN UYGUNSUZ GERÇEKLER

AĞAÇLARIN GİZLİ YAŞAMI

CAM KAPININ ARDI



🎬DİZİ

CHERNOBYL

BAD AND CRAZY

A CHRISTMAS CAROL



🎬BELGESEL

SIRA DIŞI BİR KAYA




BLOG KOMŞULARIM


Blog apartmanında geçen senelerde başlamış olan etkinlik yazıları devam etti bu senede. Fakat gördüğüm şu ki bu etkinlikler birkaç blogdaşımızın gayretleri sonucu gidiyor ve eski katılım  yok, onlarda elini eteğini çektiği an bitiverecek hepsi. Ben de birkaç yayın ile katılmışım bu sene etkinliklerden birine.


Öte yandan bu senenin yeni etkinliği blogger kitap klubü etkinliği oldu. Dövüşürken hanımefendi değilim blogu öncülüğünde başlayan etkinlik her ay okunacak kitapların listesini şurada tık,tık  paylaştı. Şimdilik takipteyim, katılım aşamasına henüz geçemedim.


Bu sene de adet olduğu üzere , takip ettiğim bloglardan paylaşılmış birkaç blog yayınını  bırakıyorum aşağıya. Yayınlara ulaşmak için yazıların üzerlerine tıklayabilirsiniz :)


ASLI BORA - Açlık sefalettir, ama dolu mide problemdir

MOMENTOS - Gözleri oyulan freskler

FERDAĞCA - Neden " ocağıma incir ağacı diktin ?" denir

ZEUGMA- Dünyanın ilk ve tek takvimli güneş saati

BİR YILDIZIN HİKAYESİ - Derin huzur

ve benden :)  Cephesel Oraj


Güzel bir yıl diliyorum hepimiz için

Esenlikle....



When you lose faith in everything you ever knewDon't give up on you....

15 yorum:

  1. Blog dunyası sessiz, gercekten birilerinin cabasi hareketlilik katiyor. Ben de gidip gelenlerdenim bloga.... ama cocuklar buyudukce daha cok kullanirim bloğu diye dusunuyorum. Hayirli seneler size de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla büyüsünler :) öyle ya da böyle bir şekilde uzak düşebiliyoruz bloglarımızdan, keyifli paylaşımlarımız daim olsun hep... teşekkür ederim, size de hayırlı ve güzel bir yıl dilerim :)

      Sil
  2. Ayyyy kendimi de gördüm ya ne tatlısınız. İzleme dünyalarında hiç yokum ama kitapları not aldım. Şimdi gidip paylaştığınız diğer bloglara bakacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gidişle kaybolacagim ben de izleme dünyasından:) teşekkürler

      Sil
  3. Haklısın, blogları canlandırma çabaları devam ediyor, her cephede. :) Perşembeleri blog dünyasındaki blogları tanıtma eylemleri bende devam ediyor, blog mahallesi de öyle, hem blogda hem instada yayınları var. Bloglar dönüp dolaşıp geleceğimiz yerler.. diğer sosyal mecralar o kadar heyecan vermiyor bloggerlara. :) Güzel bir yayın olmuş, eline sağlık. Keyifli ve sağlıklı bir yıl olsun dilerim. <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de vesileniz ile ilgimi çeken birkaç blogu izlemeye aldım:) blogların yolları böylesi hoş aktiviteler ile kesişiyor.Teşekkür ederim, size de güzel ve sağlıklı bir yıl dilerim.

      Sil
  4. senin blogunda, farklı türler ve belgesellerin göz alıcı bence :) bir de ama diğer blogun var :) bir de arada yazdığın günlük gibi öykü gibi yazılarındaki dilin hoş ve nostaljik :) o zaman gelecek yıl daha aktif olursun belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) umarım olabilirim...

      Sil
  5. Film, dizi belki büyük kayıp değil ama kitap kategorisinde olanlar çok iyi:) Güzel bir seneniz olsun, saygılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii ki :) teşekkür ederim, size de güzel ve mutlu bir yıl diliyorum.Benden de saygılar...

      Sil
  6. Özletiyorsun kendini. :) Ben de bu yıl pek bir şey yapamamış gibi hissediyorum. Kitaplara yoğunlaşmışım biraz. :) Böyle yıllık yazılara özeniyorum ama kendim hiç yapmam, üşenirim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) kitaplar, evet..fark ettiriyordu kendini, güzel yoğunlaşmalar, daim olsun. ilk adımı attıktan sonra geçiyor o üşengeçlik, kendimde test ettim ,onayladım :)

      Sil
  7. Öyle aynen, ne ara başlıyor ne ara bitiyor belli değil, bizler dalarken bir şeylerin içinde mevsimlerde yıllarda gelip geçiyor. Maşallah diyelim , paylaşacak birçok şeyiniz olmuş,ne güzel:) Güzel ve mutlu bir yıl diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Bilemedim bence ben bu yıl daha aktif oldum blogda . Ama yine de sağim solum belli olmaz hopp bir giderim hop bir dönerim sanki hiç gitmemiş gibi hihihih. Tükenmişlik Sendromu bendede var bu okuduğum kitaplara bile yansıdı hep soğuk bir kış günü paltosu yırtık bir klasik okuyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir rutinde yazmak zor iş:) soğuk kış günü yırtık palto Rus edebiyatı ile özdeş bende :) başkaları hiç gelmez aklıma..

      Sil