2/01/2022

BAD AND CRAZY & DR.BRAIN - KORE DİZİSİ

Güncel takip ettiğim kore dizileriydi Bad and Crazy ve Dr.Brain. Dr.Braın  2021'in son aylarında yayınlandı ve 6 bölüm sürdü. Bilim kurgu temalı, fantastik öğeler de mevcuttu .Farklı türde izlediğim ilk kore dizisi oldu. . Bad and Crazy dün gece izlediğim 12.bölüm ile final yaptı. Polisiye olan dizi psikolojik öğeleri de barındırıyordu içinde.


BAD AND CRAZY 






Ryu sool-yeol ( Lee Dong-wook) polis müfettişi. Terfi edebilmek için yalakalık yapabiliyor, olan şeyleri görmezden gelebiliyor yer yer vicdanını rahatsız etse de ama işinde oldukça iyi.  Çocukken yaşadığı travmatik bir olay yüzünden 6 ayı kayıp ve orada ne olup bittiğini hatırlamıyor. Şimdiki yaşantısına da bu kayıp zaman dilimi etki yapıyor. 


Çömez bir polis memuru, küçük bir kız çocuğunun kayıp annesini araştırmak için harekete geçtiğinde yolu Ryu sool-yeon ile kesişiyor. Yine çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi tercih ederken , motosikletli ve kasklı bir adam tarafından darp ediliyor. Üstelik bu adam tarafından birkaç kez daha  darp ediliyor .Kimseye görünmeyen bu gizemli adam , namı diğer K ( Wi Ha- joon ) ile mecburi yol arkadaşlığı yapan Ryu sool-yeon'un hayatı ve hayata bakışı keskin biçimde değişmeye başlıyor. Kayıp 6 ayın sırrı da bu yolculuk sırasında ortaya çıkıyor.


Evet, polisiye olan dizi en iyi diziler kategorisine girmeye aday değil ama  hikayesi sürükleyici ve güzel,  izlemesi keyifli bir diziydi.  Lee Dong-wook ile  Wi Ha- joon güzel bir ikili olmuşlar ve oldukça hoş bir enerji yakalamışlar. K'nin sırrı ilk bölümlerde ortaya çıkıyor , bu yüzden yazmayacağım ama izler izlemez tahmin ediliyor zaten sırrı :) . Gaslighting de ( bkz. ) ağırlıklı işlenen konulardan biriydi ve polisiye ile güzelce harmanlanmıştı. Müzikler de yakışmıştı diziye.




****



DR.BRAIN




Sewon (Lee Sun-gyun) farklı ve özel bir çocuk.Sosyal yetenekleri ve duyguları anlama kabiliyeti yok fakat çok parlak ve dahi bir beyne sahip. Yetim kalan çocuk, yeteneğini fark eden bir doktorun gözetiminde yetişir ve bilim insanı olarak beyinlerin eşleşmesi üzerinde çalışmalar yürütür.


Kendisi gibi farklı olan bir çocuğa sahip olur ancak çocuk ölür, eşi ise ısrarla ölmediğini söyler. Kaza geçiren eşinin hayatta olduğunu gösteren tek şey  ona bağlı cihazların çalışması. Bir dedektif, Sewon'a bir gece gelip , tanımadığı bir adam ile ilgili sorular sorar. O adamın ölmüş olduğunu  ve eşi ile  isminin yan yana anıldığını öğrenir. Sewon'un merakı artar ve oğlu ile ilgili şüpheleri oluşmaya başlar. Gerçekleri öğrenmek için beyin eşleşme projesini kendi üzerinde denemeye karar verir.


Farklı ve ilginç bir konuydu, üstelik my mister ile pek bi tutmuştum oyuncuyu :) Bu yüzden izlemeye aldım diziyi. İlk bölüm fazlaca ağır, hoş diğer bölümler de çok hızlı ilerlemiyor ama ilk bölüme nazaran daha hareketli denilebilir. Beyin eşleştirme fikri çok enteresandı zaten. Karakterlerin gerçeklikleri de çok ilginç bir hal aldı dizi süresince. Merak ettirdi ve izlettirdi hikaye kendisini. Finali de birçok merakı beraberinde getirdi, her şey bitti denilen bir noktada. Kim bilir , belki devamı gelir :)

8 yorum:

  1. İkisi de güzel görünüyor, özellikle ikinci aklımda, fırsat bulursam bakacağım. :)

    YanıtlaSil
  2. polisiye dizi olması seyretmem için bir artı tavsiyeler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Keyifli bir diziydi, beğenirsiniz umarım siz de.

      Sil
  3. Lee Dong-wook' u pek severim, hemen başladım izlemeye. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de izlemeyi seviyorum :) Keyifli seyirler dilerim.

      Sil
  4. hımmm, ikisi de iyiymiş demek ki :) alayım listeye, şimdi sırada kings affection var, ondan sonra olabiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi biliyorum :) şimdilik çekmiyor beni ama bakalım :) keyifli seyirler dilerim

      Sil