9/12/2021

HAYATTAN KISA NOTLAR

 


Sonbahar geldi, Eylül'ün neredeyse yarısı bitmek üzere. Pikeyi köşeye kaldırıp battaniye faslına geçeli de bir hafta kadar oldu. Her ne kadar uzaylı gibi baksalar da bu halime yapacak bir şey yok, üşüyoruz işte. 


2 gündür spor mahiyetinde sağlam yürüyüşler yapıyorum. Eylül ayında yaptığım en iyi şey bu olabilir. Başladığım tempoyu hiç değilse ay sonuna kadar devam ettirebilsem  ne güzel olacak, fazlasında gözüm yok, gerçekten :) 


İkna edilmemiş olsam dahi korona aşılarını tamamladım . Duygusal baskı altında kalmanın getirisi biraz. Hastalığı önceden geçirmiş olduğumuz için , aşılarla beraber 3 doz aşılanmış kabul ediliyormuşuz , öyle söylüyorlar. Buradan yola çıkarak hatırlatma dozu diye son günlerde söylenilen şeylere biraz yandan yandan  bakıyorum. Sokaklara gelince cıvıl cıvıl, maskesiz ve maskeli olanlar eşit gibi duruyor. Sağlık sektöründe olanlarda bile takmayanlar var, şahit oluyorum ama artık , kimsede kabahat bulmuyorum. Olup biten her şeyi , türlü türlü tuhaflıkları birlikte yaşıyoruz, söylenecek çok söz yok.


Film önerisi rica etmiştim bir yayınım içinde.  Blog yorumlarımda sevgili Duygu Emanet'in  Ergo Proxy ( anime,bilim kurgu) , sevgili Zeugma'nın  Whiplash ( dram, müzikal) , sevgili Deeptone'nun  Dejavu (bilim kurgu, aksiyon) , Bab'aziz (dram) önerileri vardı. Bunları izledim ve hepsi güzel filmlerdi. 


Hazır film demişken biraz daha devam edeyim. Fragmanlarını görüp pek bi merakla beklediğim filmler var. Dune, Eternals ve mavi hap komasına tutulmuş ,Neo olduğundan bihaber  kafasında ördekle duran  Matrix Resurrections :) fragman ben matrix değilim diye bağırıyor ama işte, merak ediyoruz yine de :) Evet, yine fantastik evrene kaymışım merak konusunda.


Kitap okuyamama halimi düzeltme yoluna girdim. Elimde George Orwell'in Paris ve Londra'da beş parasız kitabı var. 30 sayfa kadar okudum şimdilik ve tahta kuruları rüyalarıma girmezse kendimi şanslı hissedeceğim :)


Başka bir mutfakta pirinç pilavı yapmaya koyuldum. Suda bekletilmişti. Süzdüm, yağını kavurdum, pirincini döktüm, tuzunu serpiştirdim ve başladım yavaş yavaş kavurmaya. Kavrulan pirincin rengi hafif hafif sarıya dönmeye başladı ve kavurma süresi arttıkça sarılığı daha da belirginleşti. Seslendim ve gözlerimde bir sorun mu var yoksa pirinç sarardı mı diye de sordum. evet kesinlikle sarardı:) Tuzu eksikti , tezgahta duran tuzluktan biraz tuz serpiştirdim. Pilav pişti ve garip garip bakışlara maruz kaldı. mutfağın asıl sahibine  bak bunları bunları döktüm dedim ve sonuç bu, hayırdır ne iş dedim. İş şu ki, ilk başta tuz diye karbonatı döküvermişim. :) Bu arada pilavı yedik, zehirlenmedik. Sarı pirinç isteyen olursa aklında bulunsun ,sarı pilav olsun diye kullanılan safran baya cep yakıyor , malum :) Ömür defterime altın harflerle yazdığım bir pilav hatıram oldu, hayırlı olsun :) Sizlerde de varsa böyle ömürlük hatıralar yorum kısmına beklerim. En azından kendimi yalnız hissetmeyeyim :)


Bu gün bol bol ütü yaptım. Kulağıma çalınan mektup ( apolas lermi) şarkısı yüzünden ne kadar Karadeniz müziği külliyatı varsa çalma listesine aldım. Pencerelerimden dışarıya kemençe sesleri taştı. Şimdi de gidip akşam yemeği için bulgur pilavı yapacağım, kalan yemeğimin yanına eşlik etsin diye. Kendiliğinden sarımsı olduğu için sıkıntı yok :)


Güzel ve mutlu akşamlar olsun blogcum.




28 yorum:

  1. Yorgan zamanı bence de çoktan geldi:) Bu sene eylül sanki biraz hızlı giriş yaptı.. Arada sıcak yapsa da geceleri gerçekten serin artık ve hastalığın kol gezeceği zamanlar, dikkat etmek lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ama :) hafta içi bol rüzgar olsa da hafta sonu terleten güneş vardı ama geceler iyice soğudu.Ufak soğuk algınlıkları olmaya başlıyor haliyle.Dikkat etmek lazım dediğiniz gibi.Mutlu akşamlar :)

      Sil
  2. Yaz boyunca pencereler açık yatarken eyül girer girmez kapandı bizde de. Aynı şekilde pikeler kaldırıldı ama 2 gündür sıcaklar geri geldi sanki. Geçen yıllar aralık ayına kadar hiç üşümüyorduk. Bu yıl biraz tuhaf başladı bakalım, hayırlısı.
    Demek corona atlattınız. Çok geçmiş olsun. Aşınız şifa olsun:) Film önetimin beğenilmesine sevindim. Ben henüz sizin önerinizi izleyemedim. En kısa zamanda ama:)
    Pirinç pilavı karbonatla çok da tehlike içermez. Belki de pirinçler iri iri olmuştur. Mutfaktaolur öyle vakalar. Ben daha 2 gün önce en sevdiğim tencerenin cam kapağını az önce söndürmeyi unuttuğum boş ocağa yaslamışım. Önce bir koku. Aldım hemen musluğun altına soğutmaya. Tuzla buz oldu kapak. Ömrümde ilk kez oldu. Herhalde nazar çıktı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül hızlı ve değişik giriş yaptı sahiden.Kaç defadır tekrarlanan gök gürültülü kuvvetli yağışlar yok ama henüz buralarda.

      Nisan gibi maa aile olmuş,1 ayda ancak evden kovmuştuk.6 ay süre bitince de aşıları sırayla çıkardık aradan.Teşekkür ederim.Hepimize şifalar olsun inşallah, gitsin bitsin artık üzerimizden.

      Fazlaca fırsat varken şu aralar film listelerini çıkardım,çıkarıyorum aradan:)

      Çok geçmiş olsun.Mutfak kazaları fazlaca sevimsiz oluyor.Çıkmıştır o nazar :)

      Sil
  3. Ben de bayadır dizi/film izlemiyorum. Senin önerilere ben de bir bakayım bari. Maske, aşı, her şey tuhaf cidden ama aşı olmakta her türlü fayda var diyorum ben. Evgeny Grinko'ya bayılırım bu arada. En en favorilerim arasında:)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginizi çekebilecek filmler olur umarım.Son zamanlarda izlediklerimi beğendim büyük çoğunlukla:)

      Ben de seviyorum bazı eserlerini Evgeny Grinko'nun.Youtube yorumlarını hep türklerin işgal edişinin vardır bir sebebi :)

      Sil
  4. En sevdiğim döneme geldiiik :)

    YanıtlaSil
  5. Önerimi beğenmene sevindim. :)
    Pilavın sarı olması için zerdeçal koyuyorum bazen ben de. 😅
    Matrix' in yeni fragmanına baktım, sanki başka bir film gibi bir havası vardı.
    Yorganları çıkarma vakti bile geldi artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neo abinin çok meşhur bir film serisi var izlemediğim ama gördüğüm.Görünüşü hiç değiştirmemiş matrix'de:) bol tiye almışlar ama avuç avuç mavi hapı yutmaya çalışarak:) yılların ikonik sahnesini al,böyle yap sonra :)

      Yorgancılar olarak toplanıyoruz sanırım:)

      Sil
  6. Evet Eylül mü serin geçiyor. Yoksa sıcaklar bizi bırakmasın telaşında mıyız bilemiyorum. Serin akşamlar hastalığa davetiye. Dü. Köyde eşi le ben ishal olduk. Soğuktu. Üstümde ince pijama urun tıkanık. Köyde kalamadık. Ankara'ya döndük. Size de geçmiş olsun. Corona galiba aşıda olsak kendimizi korusakta bacada mı saklı bilemiyorum. Torunlar okula başladı. On ar getirmez inşallah. Yoksa yaşam biçimi aşılı korunmalı öpüşme yok. İnsan yok. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcağı bırakmaya hevesliyim ama cok sert bir dönüş olunca soğuğa çarpıklık doğal olarak :)

      Çok geçmiş olsun.Annem ve babam köy donuslerini yapamadı daha,kısmetse 1 ay sonra.Oraya cok önce geldi soğuklar.Akşamları dışarıda durulmuyormuş.Soba kurun diyorum,babam gönüllü,annem ugraşamam deyip izin vermiyor. :)

      Hayırlı olsun eğitim yılı hepsi için:) Benim de yegenlerim gidiyor.Ana sınıfı ve 3.sınıf öğrencilerimiz:) .İlk hafta öğrenci-veli karmakarışık bir haldi.Kardeşim , mesafe yok, herkes iç içe diye şikayet ediyordu.Okul yönetimlerinin işi daha çok ciddiye alması lazım.İnşallah sorunsuz ve koronasız olsun bu yıl.Benden de sevgiler :)

      Sil
  7. Yüzyüze eğitim başladı du bakalım nolcak 😉 Ay biz pike bile örtmüyoruz ya. Çarşaf yetiyor. Serinlesin artık havalar diye bekliyorum 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da iyiymiş :) Baktım da geçen sene üşüme ve yorgan faslını ekimin sonlarına doğru not düşmüşüm bloga. Baya öne çekmişiz takvimi bu sene.

      Sil
  8. yine hoş anlatmışsın. pilav deneyimi iyimiş :) sütlaç yapmıştım, susuz olmuştu, kek gibi, keserek yemiştim, sütlaç değil bu laç demiştim :) sonbaharda yürümek evey en keyiflisi :) aşı konusu, iyi etmişin yaa, geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laç orijinalmiş:) su dengesi yaşadığımda tarifi böyleymiş, bu başka diyorum ben :) teşekkür ederim.

      Sil
  9. çok yandık artık ferahlama amanı valla :)

    YanıtlaSil
  10. Keyifle okudum. Eğlenceli ev hallerini ne kadar güzel ve doğal anlatmışsın. Ben de bir benzerini makarnayı yağlarken yaşamıştım. Hem de deplasmanda: kayınvalidemin mutfağında🙈🙈😀😀.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eyvah eyvah :) olsun ama , daha lezzetli hatta efsane olmuştur o makarna :) dilden dile dolaşacak bir efsane, tıpkı benim pilavım gibi :)

      Sil
  11. 👍😇😇🙃🙃🤗🤗

    YanıtlaSil
  12. İnsanın sohbet havasında yazdığı mektupvari yazıları sevimli buluyorum. Daha sık karşılaşmak ümidiyle.

    YanıtlaSil
  13. Blogumda reklama tıklarsanız benden mutlusu olmaz bu dünyada

    YanıtlaSil
  14. her şeyi ne güzel ayrıntılı anlatmışsınız öyle :) Eylül ayı size uğur getirsin umarım istediğiniz hiç bir şeyi yarım bırakmazsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel temenniniz için, hepimize inşallah :) mutlu hafta sonları diliyorum.

      Sil