10/07/2024

FİLM ARASI


 




HOBBİT
-BEKLENMEDİK YOLCULUK
-SMAUG'UN ÇORAK TOPRAKLARI
-BEŞ ORDUNUN SAVAŞI


Safi inattan , böyle hobbit mi olur, her yer mi cüce olur, Aragorn'suz  orta dünya mı olur minvalli garip önyargılar yüzünden bunca zamandır izlemediğim seriyi yakın zamanda izledim. Peki taş nasıl mı düştü? Keşfetime son zamanlarda çokça düşen elf kralı Thranduil'in Legolas'ın babası olduğunu öğrenmemle :)


Thorin Meşekalkan, sürülmüş ve yurdundan edilmiş Cüce Kral, yakın arkadaşları ile birlikte krallığını geri almaya kararlı. Gandalf ona yardımcı olacak kişi , tek eksik bir hırsız. O kişi de Bilbo Baggins.


Evet, bir Yüzüklerin Efendisi değil ama bu iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Genç Bilbo'nun yüzük ile tanışma hikayesi, Legolas'ın Gimli ve Aragorn ile bağlantısı gibi Yüzüklerin Efendisi'ne zemin de var.


Bekle bizi Erabor :)


Misty Mountains






DUNE : part two

Film yayınlandıktan yaklaşık bir ay kadar sonra izlemiştim ama not düşmediğim için listeye ekledim.


Atreides hanedanlığı ihanete uğramış, genç varis Paul ile annesi Leydi Cessica hayatlarını zor kurtarmış ve bir çare olarak Fremenler'in yanına sığınmışlardı ilk filmin finalinde. Çölün gücüne hakim Fremenler yanında bir dizi eğitime tabii tutuluyor Paul ve zamanla onlardan biri oluyor, Fremenlerin bir kısmı çok daha farklı bir kimlikte konumlandırıyor onu :) Leydi Cessica ise oğlunun gelecekte karşılacağı sorunlar yüzünden farklı bir kulvardan güç noktası olmayı hedefliyor .İmparatora meydan okunacak sonuçta.


İlk filmi beğenen ben bunu da pek bi beğendim elbet, 2 tekrar ya da fazlasını yapmış olabilirim :) Aklımda kalan tek soru ise solucandan nasıl indikleri :) zira binmesi çok bi çok meşakkatli.

Dune ilk film için buraya




TENET

Dünya yeni bir tehdit ile karşı karşıya. Gelecekten gelen bir silah var, ne olduğu tam anlaşılmamış, üzerinde gizli çalışılan ve sebep olabileceği şeyler üzerine endişe yaratan. Gelecekten bu silahı edinen ve kullanan biri, tehdit ettiği ailesi ve bu adamın peşine düşen esas adam (ki gizli görev gizli ajan ) var. Aksiyon -bilim kurgu tarzını sevenler için pek bi güzel film. Ağır akan kısımlarda biraz dikkat gerekiyor ama bu tür ile haşır neşir olanlar için sürpriz pek olmayabilir, bilinir olmasına rağmen seyir keyfi güzel yine de.


Daha fazla bilim kurgu için buraya




SOURCE CODE 

8 dakikalık bir zaman içinde bombacıyı bulma ve yeni bir felaketin önüne geçme çabası Yaşam Şifresi. Geliştirilmiş bir teknoloji var. Tren patlamasının 8 dk öncesine, zamanda geriye doğru bir zihin aktarımı var ve bunun için görevli bir asker.
Benzer türlerde filmler izleyince bir noktada gerçek aşikar olsa da sürükleyici elbet :)



BELLE

Gerçek ve sanal dünyanın iç içe girdiği, karakterlerin bu iki dünyada  nasıl farklılıklar gösterebildiğini , aslında gerçek ve değerli olanın ne olduğunu anlatmaya çalışan hoş bir animasyon film.


 a million miles away reprise









OOKAMİ SHOUJO TO KURO OUJİ

Kurt Kız ve Kara Prens 12 bölüm ve 1 ovadan oluşan bir anime dizisi. Lisede arkadaşlar edinmek için yalanlar söylemeye başlayan Erika işi fazlaca abartınca okulun popüler çocuğu Kyouya'nın eline düşüyor. Ergen çocuklar, ergen aşıklar, ortalama bir anime.




THE TUNNNEL TO SUMMER , THE EXİT : OF GOODBYES 

Kayıpları ve özlemleri olan Tono zamanın farklı aktığı bir tünel bulur. Hanashiro'da onun bu sırrını öğrenir ve birlikte tüneli deneyimlemeye karar verirler. Ortalama bir animasyon film, bir tık altı belki. Çok keyifle izlediğimi söyleyemem, yoklukta izlendi gitti :)




HOTARUBİ NO MORİ E

Işıltılı ateşböceklerinin ormanına Gin adında insan görünümlü doğaüstü bir varlık ile Hotaru  adındaki 6 yaşında bir kız çocuğunun arkadaşlık hikayesini anlatan hoş ve buruk bir animasyonu film. 



"Artık sonuna gelmiş olsam bile beklemeye değmiş diyebilmeli insan " diye sevdiğim bir alıntıya sahip Tatar Çölü.  İster istemez bu alıntıyı düşürdü aklıma bu film.





4 yorum:

  1. ilk seride isimler ne hoş değil mi :) tunnel summer ı izleyims :)

    YanıtlaSil
  2. Hobbit serisini de severiz. :) Silmarillion çok daha öncesini anlatıyor, filme çevirilemez sanırım, fazla detaylı. :)
    Animeleri izledim ben de. Belle, The Tunnel The Summer, Hotarubi no Mori e güzeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte anca düştü taş 😅 elf li dizi var , güç yüzükleri sanırım adı, emin değilim, izlemedim ama bu seri çok iş yapar, sinema olsa güzel olur bittabi :)

      Animeleri çokça gördüm bloglarda, en sona kalmış olabilirim:)

      Sil