1/18/2021

SEN KAR TANESİ , BEN KIZÇE





İstanbul sonunda kar gördü, patlasın havai fişekler :)

Hiç öyle görmemişin karı olmuş demeyin, en son 2017'nin Kasım'ında memlekette (İstanbul değil) kar görmüşlüğüm var. Ondan sebep neşeli çocuklar gibi şen olmaya pek tabi hakkımız var. Zaten birkaç saatlik bir hak bu. Sabah 7 ya da biraz sonrası gibi  başlayan kar,  pamuk pamuk uçuşurken gökyüzünde, saat 10'dan sonra kaybolmuş, yerini pırıl pırıl parlayan güneşe bırakmıştı.

Mahallede ne kadar olabilirse , o kadar oldu işte kar keyfi. Annem ve Babam ile birlikte parkın yolunu tuttuk ve geleneksel kar topu savaşımızı yaptık :)







Ağaçlar erken bırakmıştı üzerlerinde ki karı. Yerlerde olanda ayak altında ezilmekten buz olmuştu. Arabalar sağ olsun, kar topu savaşımız için gerekli mühimmatı verdi bize :) Anne- kız, babayı yenemedik ya bir türlü. Avuçlarımızda küçük kar topları, babam da ise kucak dolusu :) Savaşın galibi baştan belli  ama ne yaptık, yenilsek bile pes etmedik. 







Parmak uçlarımız donmaktan işlevsiz hale gelince, ki neden eldivenlerimizi almadık bilmiyoruz, eve döndük ve ne yaptık? Tabi ki barajlarda ki doluluk oranlarına baktık :) Evet, İstanbul'da yaşayanlar olarak yakın zamanda edindiğimiz yeni alışkanlığımız bu. Biraz yağmur, biraz kar sonra hoop su miktarında ki değişim ne? Hal bu olunca kar ile buluşma heyecanının ne denli yüksek olduğunu varın siz düşünün. Bu , bu yıl için gördüğümüz ilk ve son kar olabilir :( Hava durumu bu gün 1 dereceyi gösterirken perşembe için 9 dereceyi işaret etmiş. Isınıyor havalarımız velhasıl . Bol miktar yanılmalarıdır efendim beklentimiz.







25 yorum:

  1. ha haaaa ne hoş anlatmışsın yaaaa kar evet ancak parkta iyi oluyo, yolda araba ve insandan dolayı daha çok çamur görüyom beeen hihihi :) fotiler de oh, kartopu perisiiii :) barajlar evet yaaaa suuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,yollar hep çamur.Ana yollar açık,ara sokaklar ise ekşın dolu. Yokuşlarımız da bol maşallah,çocuklar kayarak canına okudular yolun :)

      Sil
  2. Ya ne kadar güzel anlatmışsınız. Çocuklar gibi şen olmak, gerekli mühimmat... Baraj doluluk oranını kontrol etmek de yazının en yere basan tarafı, umarım bolca yanılıyorlardır dediğiniz gibi :) Bütün fotoğraflar da çok hoş ama havayı en çok hissettiren ilk fotoğraf :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Çatılar olmasa çoğu zaman kar yağdığına inanmak güç zaten :) Yer fotoları hep insan dolu ekleyemedim, ağaçlarda çabuk bırakmış karını, var ile yok arasında resimlerde :) ama puslu güneş ve mavi gökyüzü ile çok şık duruyordu agaclar:)

      Sil
  3. Haberlerde izledim, epey araç da kayıp kaza yapmış. Kazasız belâsız karlar olsun diyelim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu ara sokak kazası, malesef.Misal bu gün bizim sokak bırakın arabayı insan kafası kıracak şekilde buz olmuş, kalın ve parlak buz tabakası boydan boya sokakta.Elde kürekler ile görünecek insanlar muhtemelen.Böyle oluyor hep.İnşallah öyle olsun hep.

      Sil
  4. Ailecek kar topu savaşı yapmak, ne güzel keyif.
    Bizde az olmasına rağmen çıktık iki çocukla eğlendik biraz.
    Bize az olan kar, çocukların gözünde öylesi büyüktü ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar için öyle sahiden.Ellerinde ki minicik kar toplarına bile bakıp bakıp kahkahalar atıyorlar.Bir de poşetle kayma keyifleri var, çamur ve suya aldırmadan:)

      Sil
  5. kar topu savaşııı oh ne güzel bir gün olmuş fotoğraflara da bayıldıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu sahiden :) ev üstüme üstüme geliyordu artık.Teşekkürler :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Blogumun bütün yorumları spama düşmüş, nasıl olmuş, neye basmışım bilmiyorum :( neyse ki duruyorlar silinselerdi çok üzülürdüm:(
      Sağol deep :)


      El atayim bu şuna...

      Sil
    2. neyse düzelmiiiş :)

      Sil
    3. Tek tek yorum onayliyorum şimdi:( bir onay için 2 işlem,70 kadar bitti 100 küsur kadar daha var😨

      Sil
  7. Son günlerde herkes kara doydu. Hatay'da görev yaptığım için bu harika kar fotoğraflarıyla yetiniyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doyduk mu biz,doymadık zira hala suyumuz tehlike altında ama içimizde ki çocuğu güzel doyurduk:) Ülkenin her yerinden güzel manzaralar geliyor.Bir yer 5 metre kar görmüş misal yine de buluşmayanlar az da olsa var,siz gibi.Fotoğraflarda ki kar gerçeğe dönüp üzerinize konsun dilerim :)

      Sil
    2. Keşkeeee :) Memleket ziyaretinde buluşuruz artık karla. Sevgiler :)

      Sil
  8. Kar topu savaşı ahh şahane yaa :) Fotoğraflar da çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O savaş olmazsa keyfi çıkmıyor:) Teşekkürler 😊

      Sil
  9. Kar a İstanbul da Avrupa yakasında denk geldik bizde, kızlarımla kar topu savaşı yapamadan kayboldu gitti, Anadolu yakasındakiler daha şanslıydı.
    Bi dahakine kısmet:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyordum ama Anadolu Yakasında oturan akrabalarım burada bir şey yok sizin oraya çok yağmış dediler :) İstanbul'un bir noktası diğer noktasına benzemiyor hiç :)

      Dediğiniz gibi, sonrakine kısmet inşallah.

      Sil
  10. Havalar çok değişik artık. Bir anda sıcak, bir anda soğuk olabiliyor. Güzel kar yağdı Bursa'ya da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, sabah karanlık ve yağmurlu iken şimdi bahara döndük tekrar .

      Sil