5/04/2024

KUYU


 

 iyiler siyah giyer - almora



Kral Midas'ın berberi gibi bir kuyuya gidip bağırmak istiyorum, Haklı ya da haksız olmanın anlamını yitirdiği bir noktada ,sadece bağırmak avaz avaz. Aklıma, içime, dilime her ne düştüyse ya da düşecekse hepsini çıkarıp içimden atmak ve o kuyunun içinde sonsuza dek kilitli tutmak. Öyle bir set çekeyim ki o kuyunun etrafına , etrafındaki sazlıklar sarf edilmiş tüm harfleri değil uzaklara taşımak yanı başındaki kulağıma bile fısıldayamasın. Gönül kuyum bulandı. Rüyalarım bile farklı dillerden " sen çok değiştin, eskisi gibi değilsin" diye fısıldar oldu canımı yakarak. Değişimin sancılı süreci ya da etrafında çevrilen topaçlar umrumda bile değil. Bana ait olmayan , benim dışımda, benden ırak bir kuyu lazım şimdi. 

Var mı bir yol tarif edecek olan ?


10 yorum:

  1. Rabbimiz.
    Her türlü sıkıntımızı O'na anlatıyoruz. Zirâ başka anlayan yok.

    YanıtlaSil
  2. İçimizde çok şey birikir bazen. Bir şekilde geçiyor.

    YanıtlaSil
  3. herkesten uzakta bir tatil yapmak tek başına birkaç gün
    bir süre için her gün doğaya çıkmak (orda bağırmak)

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğayı bulmak mümkün de tek başına olmak.... işte o hiç mümkün olamıyor ...zorlamak lazım belki de, kim bilir ?

      Sil
  4. Kuyulara hiç gerek olmasa keşke.

    YanıtlaSil
  5. Keşke' ye hayır.. :) zira yaşanacak olan yaşanıyor, önemli olan "nasıl sabit dururum" u geliştirmek. Öneriler, aslında sorunu yaşayan kişiye özeldir, herkes kendi gelişimini, kendine (derinlerine) inerek gerçekleştirir. Ben senin en iyi yolu bulacağına inanıyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ne kadar zor o hayırı demek :)

      Nasıl sabit dururum kısmını ya yanlış yaptım ya da haddinden fazla yük bindirdim, en azından kendime koyduğum ön tanı bu. Umuyorum, halledebilirim, teşekkür ederim:)

      Sil