12/13/2021

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 121


 

Bu haftanın sohbet konusunu Duygu'nun Mekânı ( tık,tık ) belirledi.Konu şu;


"Elinizde olsa kitap, film, anime, dizi vs. herhangi birinin finalini ya da belli bir bölümünü değiştirmek ister miydiniz?  Nedenleriyle birlikte nasıl bir değişiklik yapmak istediğinizi yazınız? "


Öncelikle soruyu okur okumaz Severus Snape düştü aklıma ve sevgili Duygu'nun da ilk cevabında Snape'i görmek ilginç ve hoştu :)  Bu yüzden yazacağım cevaplarda Snape'i es geçiyorum. İlk aklıma düşenleri yazacağım elbet zira uzun uzadıya düşünsem çok şey bulurum diye korkuyorum. Üstelik , katiyen memnun edilemez kitle yaftası yemek de istemiyorum :) 


Kitap;

Bin Muhteşem Güneş'te Meryem'e biçilen son kalp sızım olmaya devam ediyor , okuyuşun üzerinden geçen onca süreye rağmen.  Adaletsizlerin eline bırakılmamalıydı adalet ve zalim olan hak ettiği cezayı aldı diye üzerindeki gömlek çıkartılmamalıydı.


Körlük kitabı herkesin toplama kampı gibi bir binada toplandığı andan itibaren yeniden yazılmalıydı :) eeee o zaman kitap yok ki ortada denilebilir ki evet bence olması gerekende oydu:) İnsan onurunu ve haysiyetini  bu denli aşağılayan, yok sayan bir kitap okumadım zannediyorum ki. Karakterlerin mecbur kaldıkları yönünde ki olay örgüsü baştan aşağı saçma. O, her şey olup bittikten sonra  öleceksek ölelim safsatası inandırıcılıktan uzak. Bosnalı kadınların  direnişlerinden sonra böyle uyduruk iki nefes alalım ne olursa olsun ama yeter ki alalım kurmacası mide bulandırıcıydı. 


Dizi-Film

Moon Lovers (KDrama) için 2.sezon kesinlikle olmalıydı. Nerede olursan ol gelip seni bulacağım diyen Wang So , Hae-Soo'yu bulmalıydı. Finalin vuruculuğu ve dizinin zirvede bitiyor olması , bu isteğin önüne hiçbir şekilde geçemiyor yahu :)


The King 2 Hearts (KDrama) da  Eun Shi-Kyung için biçilen son da böyle olmamalıydı dedirtendi. Kraliyet korumasıydı kendisi (yan başrol) ve prenses (yan başrol) ile çok özel bir hikayeye sahipti, harcandılar resmen :(


Türk dizilerinden çooook var, hiç girmiyorum o yüzden :) iyi başlayıp rezil etmede çok mahiriz sektörcek



Anime

Şeker Kız Candy'de  Anthony'i attan düşürüp öldürmezdim. Neden, çünkü çocukluk travmasıdır bu mevzu :) Bir neslin çocuklarının psikolojisini bozdular , vicdansızlar :)



Film

Titanic Jack Dawson demeyen de ne bilim, hiçbir şey demesin zaten :) Sere serpe kapıya yatan Rose düdük çalacağına bi zahmet az kenara kayıp yer açsaydı n'olurdu ki:(  Babanın evi gibi rahatça kurulamazsın ya o tahta parçasına.


Bu kadarcık yeter sanıyorum:) 



19 yorum:

  1. Konu güzelmiş,akşama okumaya geleyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Titanik tamam herkesi çok üzdü ama öyle güzeldi. Türk dizilerine gerçekten yorum yapılamaz, sonuna kadar izlediğim çok az dizi var:) Bırakalım hepsi olduğu gibi kalsın bence:)

      Sil
    2. Hüzünlü ve mutsuz sonlara karşı bir 'hayır'ımız var, bu kesin :) öte yandan bazı mutsuz finallerin filmleri çok daha epik bir hale getirdigi de muhakkak.Aklıma ilk gelen gladyatör mesela.Fakat :) jack çok ugraşmasız öldü yahu.Tahtayı tek başına kullanmasını atamıyorum üstümden :) işin özü birazcık bu kısmın çiğ durması yoksa her sey de mutlu sonlu olsun beklentisi , her ne kadar kıyamadıklarım olsa da , yok tabi ki.

      Sil
  2. Ne kadar da aynı düşünüyoruz. Titanic için aynı şeyleri diyecektim, vazgeçtim. 😀 Yine de Snape hakkındaki düşüncelerini belirtebilirdin. :)
    Bin Muhteşem Güneş' i okumuştum ama unutmuşum tamamen. Körlük' ü okumadım ama ben yaşayım da ne olursa olsun düşüncesini anlamsız buluyorum ben de.
    Moon Lovers' i izlemiştim ama unuttum onu da. :)
    Şeker Kız Candy konusunda kesinlikle haklısın, o yaşta bizi bunalıma soktu. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kate bile dalga geçiyordu , biz söylemişiz çok mu :)

      Meryem ailesi varken yetimdi, evlendi yine yetim kaldı, köksüz ve güzel şeylere hasret, manen celladı olan kocası , adalet olsaydı hak ettigini alırdı , Meryem de adaleti gerçekleştiren kişi olarak ödül alırdı.

      Snape tüm o uyuz görünen hallerine rağmen en iyilerden biriydi bana göre, kaldıki gerçeğini öğrenince böyle ultra süper bi şi oldu.Lily ile olan bağı vs.de eklenince potter ile manevi baba-oğul şahane olurdu.Onca üzüntü sonrası ölüm şekli bile cok acımasızcaydı.Yazarın gıcık kapmış olabileceğini düşünüyorum:) insaf ama, avedakedavra( voldemoet'un türkçe çevirili versiyonu ile duy ama :) ) ile tek hamlede gitseydi en azından.Değil mi ama :( neyse biraz vefa koymuşlardı potter'a.

      Sil
    2. Körlük kitabını yanımda yöremde kimseye tavsiye etmiyorum, blogda yorum yaparken de kitaba yazmıştım.Tercih meselesi nihayetinde.Benden baska yerene rastlamadım:) bu arada.Kitap bi hayli övgü alıyor , ki bazı hususlarda ben de yapıyorum ama genel çerçevede durum böyle , zevkler renkler meselesi, Bi göz at istersen sayfamda ki kısma, sonra kitabın çokça beğenildiğini de göz önüne al ve değerlendir.

      Sil
  3. Sadece Titanik'i hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir final biçtiler ki istesek de unutamayız gibi geliyor :)

      Sil
  4. O filikalara birkaç kişinin binmesi kadar gudubet bir tavır Rose'unki..evet, toplu gömme seramonisi yapıyoruz finale :) çok uzak olmayan bir zamanda tv de görüp yine oturup izlemeye koyulmuştum.Böyle de etkiler işte:)

    YanıtlaSil
  5. rooz roooz :) hihi, titanik :) körlük sonu ile ilgili yazdıkların ilginçti bak, düşündürücü :) yaaa moon lovers yaaaa devam etsin evet, yaa en sevdiklerimden o :) ilk kitabı okumadıydım ama okurum tabii :) diğerleri de hoş idi :) yine biraz şirinli komikli yazmışsın. hep böyle yaz seeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Önce uçurtma avcısını sonra bin muhteşem güneşi okudum ve khaled hosseini'yi sanırım uzun bir süre okumayacağım, bünyem kaldırmıyor bu kadar derin acıları:(

      Sil
  6. Konu çok güzelmiş. :)
    Diğerleri hakkında maalesef bir fikrim yok fakat Severus Snape ve Titanik hakkında aynı düşüncelere sahibiz.
    Sonları aklıma geldikçe bir burukluk oluyor içimde.
    Trajik... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak hikayelerde ve karakterde çoğumuz fikirdaşız gibi görünüyor.Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Çok güzeldi yazınız okadar güzelki yazdıklarımı silesim geldi:/

    Izlemediklerim var. Anlatım şekliniz cok güzel.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Olur mu öyle, kıymetli her bir yazılan, gelip okuyacağım şimdi sizi :)

      Sil
  8. Ben de bilmem kaç kere izlemiştim Titanik'i...

    YanıtlaSil
  9. körlük kitabı hakkında olan eleştiriniz dikkatimi çekti, merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerinin yanında çok sert kalmış haliyle , ama yazmasaydım olmazdı :)

      Sil