11/18/2021

MİM - BLOG YORUM

 



Bir Yıldızın Hikayesi, blog yorumu adında bir mim başlattı .  şurada. Mim'e katılanları görüp okuyunca ben de katıldım, birazcık özendim sanırım :) Oldu baya mim yapmayalı. Blog komşularıma gitmeden önce "ben de katıldım"  demenin nişanesi olsun diye başlıyorum cevaplamaya :)


Yaptığınız paylaşımla ilgili yorum alış-verişine önem verenlerden misiniz?

Bittabi ki :) yazıp çizen hemen hemen her  blogger ( birkaç istisna olabilir, istisnalar kaideyi bağlamaz) buna önem veriyor bence. 


Yorum geldiğinde iade-i ziyaret yapar mısınız?

Yapmam, onun yerine bloguna bakar, içeriklerini karıştırır, ilgimi çeken bir şeyler varsa onlara  yorum yaparım. Çok ilgimi çektiyse blogu  takibe de alırım. Yer yer böyle davranan blogdaşlarım oluyor. Kendisine yorum yapılmış diye gelen. Siz bana geldiniz, ben de size geldim, Sıra sizde , gelirseniz gelirim düşüncesindeki komşular gibi. Açıkçası samimiyetsiz geliyor bu tavır. Bu yüzden benzer bir samimiyetsizliğe düşmemek için çabalarım.


Okunmadan yorum yapıldığını ya da hızlıca göz gezdirildiğini hissettiğiniz olur mu?

Olmaz mı, hepimiz biliyor ,hissediyor ve farkına varıyoruz. Ben çoğu kez görmezden geliyorum. İşin içine full reklam girmişse yayınlamıyorum ama yorumu. Yorum denetleme mekanizmasının faydalı yanlarından biri.


Önünüzdeki yazıyı okuduktan sonra o yazıya gelen diğer yorumları da okur musunuz?

Sohbet, fikir tartışması, kitap yorumları ise evet. Baya baya okuyorum. Bunun adına bir şey diyor teknolojik gençler, bilmiyorum adını ama:)


Yazınıza gelen cevapları yorumlar mısınız?

Sadece smiley konmuş yorumu bile benzer smiley ile  muhakak cevaplıyorum.


Yorumları biriktirip hepsini aynı anda mı açarsınız?

Yok, bloga bakmışsam yapılan yorumu yayınlarım. Cevap kısmında belki birkaç saat araya girmiş olabilir. 


Yazıyı okuduğunuz halde yorum bırakmadan ayrıldığınız olur mu?

Oldu, kendimce gerekçelerim var ama :)

Eleştirel yazılarda bana göre fazla bulduğum, içinde şahsileştirilmiş içerikler bulduğum, paylaşımın tamamına öfke hakimse ya da alaycılığı yine bana göre haddinden fazlaysa , yorumdan kaçınırım.

Söyleyecek söz bulamamışsam yapılan paylaşıma ya da söz söylemeye hacet bırakmamışsa yazar kişi ,yorum bırakmam. Bir tek öykü gibi paylaşımlarda beğenimi ifade edecek bir cümlecik bırakırım.


En az ve en fazla yorum alan paylaşımlarınız hangileri hatırlıyor musunuz?

Hayır :)


Hiç yorum almayan yazınız oldu mu?

bir sene boyunca yazdığım blogumu kapatmış, Vakt-i Dem adıyla yeniden blog açmış, ilk iş olarak da o bir yıllık birikimi aynı anda buraya aktarmıştım. Haliyle o paylaşımlar hem yorumsuz hem okumasız kaldı, zavallıcıklar :) Bi tek arada ben okuyorum onları,ne yazmışım diye. Birkaç paylaşımı yeniden güncelledim, sonra geri kalanı da yapsam mı diye düşünüp vazgeçtim. Hatta birkaç tanesini ne yazmışım diye sildim :)

Fakat benim en çok ilgimi çeken nasıl oluyorsa istatikler Fransa 1,11 B Türkiye 273 diye sonuç verir oluşu bana. Bir haftalık istatistik bu , şu an için. Bu çok uzun zamandır böyle. Nasıl oluyor bu :) Bi bonjour de iki gözümün çiçeği , gerçek misin beni mi yemliyorsun anlayayım. Bekliyorum bak yoruma seni :)


Daha önce hiçbir etkileşimde bulunmadan, tesadüfen tek bir yorumunu okuyup beğenerek takibe aldığınız biri oldu mu?

Dediğim gibi yorum beni bloga yönlendirir.Ondan sonra blogun içeriği sonucu belirler.


Size göre yorum bırakmada en iyi ve en sürekli bloglar hangileri?

Kendi sayfam için yorum yapan blog komşularım aşağı yukarı belli ve hepsi de en iyi. Selamlar hepsine.


Evet, dediğim gibi şimdi mime katılanların kapısını çalmaya gidiyorum.


17 yorum:

  1. Merhabalar.
    Mim sorularına verdiğiniz cevaplar doğrultusunda yorum konusundaki hassasiyetiniz dikkat çekmektedir. Yazılan yorumdan sonra hemen yorum sahibinin sayfasını ziyaret ederek yorum yazmak doğru bir davranış değil. Her birimiz, takibe aldığımız blog sayfalarındaki her paylaşımı da okumuyoruz zaten. Paylaşılan konu ilgimizi çekiyorsa okuyup yorumda bulunuyoruz. Yorum yapılmasını istemediğimiz paylaşımları da yoruma kapatabiliyoruz. Ortak noktamız şu ki: Paylaşımlarımız yorumsuz olmuyor. Yorumlar bizleri motive ediyor ve daha kaliteli ve faydalı içerikler paylaşmamıza vesile oluyorlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi yorumlar hoş bir motive olyor hepimiz için.Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Saygılarımla

      Sil
    2. Ben şuraya yazayım yorumumu.
      Recep Bey'in görüşlerine tümüyle katılıyorum. Kendisi yorum konusunu çok önemseyen değerli bir arkadaşımız.
      Blogger bize yorumlar için bölüm açmışsa yorum önemli, böyle düşünelim. Yazıların altındaki görüş alışverişi kimi zaman hayatımızda ilk kez duyduğumuz önemli bilgilere, oradan da araştırmalara yöneltiyor bizi. Motive etmesi ayrı güzellik tabii.

      Sil
    3. Haklısınız, bilmediğim birçok şeyi yorumlardan öğrenmişliğim ya da bu nedir deyip bakmışlığım var.Bu katkısını yok sayamam.

      Sil
  2. Sevgili Vakt-i Dem, benim için çok güzel bir sürpriz oldu bu etkileşime katılman. Çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim🙏😊.

    Cevapların çok güzel, çok gerçek ve seni yansıtıyor. Kendime göre bazı önemli çıkarımlarda bulundum ben de.

    İlk blogdaki yazılarını güncelleyip onları da buradan bizimle paylaşmalısın. Onca emek, onca duygu, düşünce zai olmasın derim, şahsen.

    İstatistikler neden öyle bir sonuç verdi acaba bilemedim 🤔. Bu konuda bilgisi olanlar varsa sorunun cevabını onlardan öğrenmiş oluruz umarım.

    Katılımın için tekrar teşekkür ediyor, yeni paylaşımlarda görüşmek üzere diyorum.

    Kal sağlıcakla Vakt-i Dem 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katılmaktan keyif aldım:)

      Fransa cephesine bir şekilde cazip gelmiş blogum :) memnun değil miyim, memnunum elbet ama nasıl olabilir çözemedim :) fake olursa gözleri yerde başını kaşıyan smiley olurum ama :)

      O paylasimların çoğu gündeme dair ve bu zaman için geçerliliği yok.Bunun da etkisi var ama bir geri kalan kısımda yukarıdaki konu başlıklarından görünüyor diye sanırım.Bilemedim, düşüneyim bi, teşekkür ederim :)

      Mutlu günler dilerim😊

      Sil
  3. Keyifle okudum, güzel cevaplar olmuş Vakt-i Dem. Genelde aynı düşünüyoruz.
    Önceki yazılarını paylaşmalısın bence de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Benzer düşüncelerde olduğumuzu bayadır düşünüyorum ben de :) Hepsi mümkün olmasa da olabilir olanlara bakayım bi o zaman , teşekkür ederim 😊

      Sil
  4. Çok keyifle okudum,özellikle de iadei ziyaret konusunda size katılıyorum. Ben yorum yaptım diye kimse yorum yapmak ve okumak zorunda değil blogumu;) Beklenti olmadan paylaşım yapmak en güzeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)Her birimiz emek veriyoruz yaptığımız paylaşımlara , üstelik severek yapıyoruz.Severek yapılan işin içinde 'miş gibi olmaz.Böyle yaklaşılması da hoş olmaz.Benzer fikirde olmak ne güzel:)

      Sil
  5. Okuma eylemi dikkat ve zaman istiyor.Bundan dolayı ilgi alanımıza giren konular olması doğal olan.

    Di mi ses seda çıkmayınca öyle düşünüyor insan :) ısrarlıyım ama hala, bi bonjour bekliyorum yorum kısmına:)

    YanıtlaSil
  6. Samimi ve güzel cevaplar:) Keyifle takip ettiğim bloglardansınız:) Takip ettiğim her blogun yazılarını mutlaka okurum ama haliyle hepsine yorum yazmak çok anlamlı değil:) Her ne kadar bir emek olsa da size hitap etmeyen, yada ilginizi çekmeyen her yazıya yorum yapmak çok anlamlı değil.. Birde sizin dediğiniz gibi yoruma karşı iade-i ziyarette çok hoş değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Dediğiniz gibi her yazıya yorum ,yine bahsettiğiniz nedenlerden dolayı anlamlı değil. İade-i ziyaret hissini aldığım birkaç blogdan sonra, açıkçası yorum yapmayı bıraktım oralara.

      Sil
  7. heeey sen de katıldın hıhıms pekuuu :) sen en iyi yazanlardan olduğu gibi en zarif yorum yapanlardansın zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) ben de sayfana bakıp durdum katılacak mısın diye deep, derin mevzuyu girmişsin yayına :)

      Sil
    2. mimi bugün gördüüm, yarın dapıcam, kötülüğü tamamladım hihihi :)

      Sil