8/18/2021

CONTRATIEMPO ( GÖRÜNMEYEN MİSAFİR ) - FİLM


2016 / İSPANYA

gizem/ gerilim



FİLM KONUSU ; 

Yılın adamı seçilen iş insanı Adrian Dorian evli ve çocuk sahibi biri. Hiçbir şeye sahip değilken , sahip olduğu teknoloji şirketi ile parlayan ve örnek gösterilen biri haline geliyor. Fotoğrafçı sevgilisi ile birlikte kaldığı otelde, sevgilisi öldürülüyor ve ortada görünen tek suçlu Adrian. Gücünü kullanarak bir şekilde tutuksuz yargılanmaya başlayan Adrian'ın mahkeme günü yaklaşmakta ve suçlu bulunması kuvvetlenmekte. O ise inatla masum olduğunu ve kendisine tuzak kurulduğunu söylemekte.


 Avukatı, Adrian jüri karşısına çıkmadan önce , işinde oldukça iyi ve ikna kabiliyeti yüksek Virginia Goodman ile bir görüşme ayarlıyor. Eğer onu ikna edebilirse, tüm mahkemenin ikna edileceğini ve davadan aklanacağını söylüyor. Gizli bir tanığın ortaya çıktığı haberini vermek için gelen Virginia tüm olup biteni ve hiçbir şey saklamaması gerektiğini Adrian'a söylüyor ve Adrian olup biteni anlatmaya başlıyor.


FİLM HAKKINDA:

Son zamanlarda izlediğim en iyi film olduğunu söylemekle başlayayım önce. Kesinlikle çok çok iyi.


Bir odada geçiyor konuşmalar. Suçlanan adam ne oldu ne bitti en başından anlatmaya, yardımcı olmaya çalışan kadın da tüm detayları ortaya çıkarmaya, neler adamın başına iş açar, neler onu mahkeme karşısında haklı çıkarır diye adamın anlattıklarına göre bir yol haritası çıkarmakta. Tüm bu anlatılanlar eşliğinde olaylar da gösterilmekte elbette. Öldürülen sevgilinin, öldürülmeden çok daha önce içinde bulunduğu ( bulundukları) olaylar silsilesinden başlıyor her şey.


Filmin bir kısmına kadar anlatılanlar oldukça inandırıcı ve tuhaftır ki, geri kalan kısmında anlatılanlarda inandırıcı :) hıımmm böyle derken , hoop başka bir hııımmm ve önceki hak vermişliğe kocaman bir " cık,cık, cık" tepkisi. Sonra ,eee o halde doğrusu hangisi şimdi kafa karışıklığı :) Her alternatifin ve olay örgüsünün altı,üstü ve içi öylesine dolu dolu ki , buhar kaynatmak olağan elbet :) 


Her şeyin karmakarışık olduğu ve neyin doğru olduğu birbirine girdiği vakit, işin sonu nereye çıkacak heyecanı sarıyor . Bir noktada yardımcı diye gelmiş olan Virginia'dan da şüphe etmeye başladım :) Adrian için çalışıyor gibi görünüp aslında ona çalışmıyor mu diye:) fakat sonra öyle bir final sahnesi çıktı ki ortaya, oturduğum koltuktan alkış tuttum hikayeye :) Bu arada çok nadir yaparım bu işi, ona göre düşünün artık ne kadar beğendiğimi.


Durağan giden ama aynı zamanda merakı ve bir bir yerine oturmaya başlayan taşları ile heyecanı eksik olmayan bir film. Bu arada filmi yazan ve yöneten kişi  Oriol Paulo. Diğer işleri nedir diye takibe almak lazım.





12 yorum:

  1. eveet en iyi suç ve polisiye filmlerden son yıllardaki. başrolde mario casas, çok severim, onun yeni dizisi var o da çok iyi, bir de aşka yükseliş filmi vaar onun sürekli izlerim bu filmi :) vee bu filmin yönetmeniii, oriol paolo, diğer filmlerini de izle, ceset, julia, felaaan :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanların kendini ispatlama yada iftira vb. gibi konulardan aklanmaya çalıştığı filmler beni çok geriyor:)) Acayip bir şekilde sinilerimi alt üst ediyor:)) Ama güzel bir konu ve izlenecek bir film olduğu belli, teşekkürler öneri için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçkimsenin kendisini böyle bir durum içinde bulmayı istemeyeceği ama reelde insanların çokça başına geldiğine tanık olmanın getirisi bence bu gerginlik :)

      Ters köşeleri olan sağlam bir film.Türü sevenler ,hatta mesafeli duranlar bile sevecektir bence.

      Sil
  3. En sevdiğim kitap/film/dizi türü polisiye ve suç. İzleyeceğim bunu mutlaka, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi seyretmiştim. Gerçekten çok ilginç bir hikayeydi. İşin ucu evlada dayanıyorsun anne babanın yapamayacağı şey yok gibi sevgiler


    YanıtlaSil
  5. en sevdiğim türlerden izlerim mutlaka ben de baya heyecanlı gerilimli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Gerilim filmlerini çok seviyorum bunu listeme aldım teşekkürler. :)

    YanıtlaSil