7/16/2021

MUNNA BHAİ - FİLM

 MUNNABHAİ M.B.B.S (2003)

LAGE RAHO MUNNA BHAİ (2006)

    Sevimli ve güzel hint filmi serisi.Birbirinin devamı olan filmler aslında ama tam da öyle değil. Birinci filmin kendine özgü bir konusu ve sonuçlanan hikayesi var.İkinci filmin ise başka bir hikayesi ve sonucu var.İki filmin de değişmez iki mihenk taşı var.

    Munna bhai (sanjay dutt)  ve  Munna'nın kankası Circuit (arshad warsi)

    Bu iki adamın keyifli hikayesi yüzde kocaman gülümseme garantisi veriyor.Üstelik güldürürken düşündürmeyi ve mesaj vermeyi de ihmal etmiyor. Ayırdığınız zamana değecek  olan iki film

    Ayrı ayrı değinelim o vakit filmlere:)






    MUNNABHAİ M.B.B.S





    FİLMİN KONUSU:

    Munna bir çete lideridir.Ailesi , özellikle babası onun doktor olmasını çok istemiş bu yüzden Munna da uzakta yaşayan ailesine doktor olduğunu söylemiş.Senelerce devam eden bu yalan ailenin Munna'yı son ziyareti sırasında açığa çıkar.Evlatlıktan reddedilen Munna doktor olmaya karar vermiştir.Elbette ki kendi bildiği yoldan :)


    FİLM YORUMU:

    Bir çete liderinin emek vererek doktor olmasının mümkün olmadığını ancak türlü dolaplar ile bunun mümkün olabildiğini izliyoruz bu filmde. İtiraf etmeyelim kurduğu tezgah şahane:) Kimsecikler bi hooop diyemedi. Doktor olmasına doktor olamadı tüm kurduğu tezgaha rağmen Munna ama şapşahane bir insan nasıl olunur onu gösterdi.

    Statü ve konumdan önce değerli olan şeyin insanlık olduğunu,insanın iyileşmesi için önce ruhuna dokunmak gerektiğini, doktorluğun prosedürler arasına sıkıştırılmış bir meslek olmadığı gerçeğini sıra arkadaşlarına, doktor olan hocalarına ve kendisine inatla karşı çıkan, onu hor gören hastanenin ve okulun yöneticisine eylemleri ve sözleri ile bir bir öğretti. İzleyici olarak alınacak dersler de var elbet,bana kalırsa tıp okumaya karar vermiş her kişi özellikle izlemeli. Kısacası Munna hakim olan yanlış bakış açılarını bir bir değiştirip ,hastanede tüm taşları yerinden oynattı ,çokta güzel yaptı.








    LAGE RAHO MUNNA BHAİ





    FİLMİN KONUSU:

    Munna radyo programı yapan Jhanvi'ye(vidya balan)  aşıktır.Jhanvi bir gün programında gandi hakkında sorulacak sorulara doğru cevap veren kişi ile radyoda program yapacağını duyurur. Aşık olduğu kadın ile tanışmak için bu mükemmel bir fırsattır.Munna önce Gandi ile sonra da aşık olduğu kadın ile tanışır.


    FİLM YORUMU:

    Yıne Munna..yine işini görmek için kurduğu tezgahlar:) ve elbette ki her türlü yardım destek hattından görevini layıkıyla yapan kanka Circuit iş başında. Bu önemli işi şansa bırakamazdı neticede. Bu ikilinin kankalıktan ,kardeşlikten öte bağları var ve izlemek çok keyifli.Her şey Munna'nın istediği şekilde yürüdü ve Jhanvi ile tanıştı .Çete lideri olduğunu saklamak için de elinden geleni yaptı. Jhanvi  yaşlı amcaların bir arada bulunduğu bir evde ve o amcalar Gandi hakkında seminer alacak:) Buraya kadar her şey güzeldi  ama Gandi ile olan mevzuda Munna artık bir başına.Circuit'in yardımları işe yaramaz burada.O da Gandi ile tanıştı hem de ne tanışma:) Böylesi bir tanışmayı benim bünyem kaldırmazdı:)

    Gandi'nin öğretilerinin Munna'yı nasıl etkilediğini izliyoruz filmde.Olaylara verdiği tepkide hep Gandi imzası atmaya çalışıyor .Elbette ki her değişim sancılı bir süreçtir ve Munna da bir takım sancılara gebe kaldı oysa çete liderinin işi çok daha kolaydı :) Bu sancılar ile baş etmek zorunda kalırken bir de gerçek kimliği ifşa  olmaya doğru harekete geçti.Munna  çok ama çok zorda ,imdat deyip kaçacak , "durdurun dünyayı inecek var"  diye söyleyecek kıvamda ama izleyici pek bi keyifli buralarda:) Kahkaha sesinde volüm ayarlaması yapıyor .Munna çok bi sıkıştı doğru ve yanlış arasında ama  sözleri ,hareketleri ile dokunulmadık yürek bırakmadı, izleyicinin de dahil  :)


    İki filmi de çok çok beğendim ama 2.filmi bi tık daha fazla beğendim

    7 yorum:

    1. oleeey ikisini de çok seviyorum, eşit seviyorum ikisini deeee :) çok komik yaaa :)

      YanıtlaSil
    2. 2,5 saatten başlıyor açılış:) daha kısa süreli olan var mı ya da izledim de hatırlamıyorum mu bilmiyorum.Bu yüzden bazı filmleri 2'ye bölüp öyle izlediğimi hatırlıyorum:)

      Evet,çok keyifli ve eğlenceli filmler.

      YanıtlaSil
    3. Bunları izlememiştim. O kadar güzel anlatmışsın ki merak ettim. Uygun bir vakitte izleyim. :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Şimdiden keyifli seyirler o halde ve beğenmen dileği ile :)

        Sil
    4. İlk filmi dün ikinci defa izledim birisine izletiyorum diye. Ardından bugün yorumunu görüp okumak çok hoş, eline sağlık :)) Güzel filmdi. Amfi ve yurt sahneleri, bir de dedeli sahneleri ikinci defa izlesem bile güldürdü. Hem ikinci filmi olduğunu da bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum teşekkürler:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hoş bir rastlantı olmuş:) Teşekkür ederim.Evet,kahramanlar yeni bir hikaye yol alıyorlar.Çok keyifli ve neşeli bir yol hem de :)

        Sil