3/05/2020

BOLLYWOOD SEÇME FİLMLER





İzlediğim Hint filmleri bir hayli olunca tek tek filmlerden bahsetmek yerine bir yazı dizisi yapmayı daha uygun görmüş ve öyle yapmıştım. ( Buradan ulaşabilirsiniz tık,tık ) Sonra baktım ki, yayın dizisinin içine almayı unuttuğum filmler var. İşte ben de,o unutulmuş olanları bir araya toplayayım ,eksik gedik bir şey kalmasın dedim.Başlayalım o vakit:)






GUZAARISH - 2010

Sihirbazlık alanında nam salmış olan Ethan,başına gelen talihsiz bir kaza sonucu yatağa bağlı bir konuma gelir.Öyle ki başından başka hiçbir uzvunu hareket ettiremez.Ona bakan,her türlü ihtiyacını karşılayan Rai ile aralarında henüz adı konulmamış bir duygu durumu mevcut.Omar isminde bir genç ,ethan'ın kapısını çalar ve kendisine sihirbazlık öğretmesini ister.Bir de ötanazi konusu var,ki filmin hikayesinin yarısı bunun üzerine inşa ediliyor desem haksız sayılmam

Alışılagelmiş hint filmlerinden değil,mekanlar hiç değil.Nazarımda 7 bandına ulaşan filmlerden olmadı ama filmden daha meşhur olan bu sahne ve şarkıya bakmadan geçmeyin derim.
.



KAABİL -2017

Görme engelli Rohan  hayat dolu ,kibar bir adamdır.Onu seven insanlar vasıtasıyla ,yine kendisi gibi görme engelli olan Su ile tanıştırılır.Hayatlarını birleştirme kararı alan çiftin yaşadıkları bir olay  hikayenin seyrini değiştirir.


Film fazlasıyla geçer not almıştır benden.Hikaye her türlü duyguyu yaşatıyor seyirciye.Karakterlerin sevimli ve güzel olan hikayeleri yüzde tebessüm sebebi.Hrithik Roshan'ın izlediklerim arasından şüphesiz en iyi olan filmidir.Ayrıca oyunculuğu da diğer filmlerine nazaran daha kuvvetli ve başarılıdır.



UDTA PUNJAB - 2016

Uyuşturucu bağımlısı bir müzik starı,suçla mücadele etmesi gerekirken suçun merkezinde sessiz kalan bir polis memuru,tarlalarda çalışan fakat çetelerin eline düşen genç bir kız,uyuşturucuyla mücadeleye kendini adamış bir doktor.Kararan hayatlar,kirli bir düzen ve umut üzerine kurulu bir hikaye."Farklı hint filmlerinden"  dediğim  listeye dahil olanlardan. Kırpılsada küfür içeriyor,sahip oldukları kafaya sebep olana güzellemeler yapılıyor ama  düzen hijyenik değil sonuçta.İMDB si 7.8




GHAJİNİ - 2008

Aamir Khan filmi ve bilindik ,uyarlama bir hikaye.(bkz: Akıl Defteri)

Sanjay hafızası kısa aralıklarla sürekli silinen biridir.Kendince o kısa anlarda hatırladıklarını kaybetmemek adına bir yol bulmuştur.Ghajini bulmaya çalıştığı şeydir.Ona ulaştığında tüm sorularının cevabını alacaktır.Aamir bir acayip iş çıkarmış vesselam.Gözyaşımın benden izinsiz düştüğünü biliyorum.Nasıl yapabilir böyle bir şey..hayret bir şey..




VİVAH - 2006

Görücü usulü evliliğe aleni teşvik var.Böylesi mükemmel denk gelmeler,usturuplu saygılı edalar, ve haller ,ultra düzey anlayışlar,koccaman bir aşkın vuku bulması...İşte, ancak filmlerde oluyor böyle şeyler....onu da film yapmışlar :)



DHANAK - 2015

8 ve 10 yaşlarında ki iki kardeş,Chotu ve Pari. anne babalarının ölümünden sonra bir akrabalarının yanında yaşar.Küçük kardeşin görme problemi var.Ablası onun herşeyi. Abla sırtına bir ip bağlar,ipin diğer ucuna da kardeşini bağlar.Bu şekilde kardeşinin her türlü ihtiyacını görmeye çalışır.Kardeşinin gözlerinin açılması bir ameliyata bağlıdır ancak akrabaları bunu lüzumlu görmez.Bir gün abla yanına kardeşini alarak ameliyat parası için doğmuş olan bir umudun peşine takılır ve maceralı bir yolculuk başlar.Bu yolculukları sırasında çok ilginç insanlarla karşılaşırlar.




JAB WE MET - 2007

Geet diye sürekli konuşan ve susmak bilmeyen bir kızceğiz var.Aditya diye de zengin ,çok konuşmayan sakin bir oğlenceğiz.Bu ikisinin yolu bir tren garında kesişir.Yetmez treni kaçırır,dımdızlak kalırlar ortada ve madem kaldık yol arkadaşı olalım bari deyip,yola devam ederler.Gerçek aşk nedir sorusuna cevap buldurtan romantik komedi bir film.Geet'in düşük çenesinin irite edici  olduğu gerçeğini görmez iseniz filmin sonunu getirebilirsiniz:) Bir de bu filmde ki yeh ishq haaye şarkısı bizim popçulardan biri tarafından türkçeleştirilmiş.Gerekli bir bilgi mi? değil tabi:)




Son 3 film SRK 'dan gelsin :)


HAPPY NEW YEAR - 2014

Srk ve Deepika başrollerde.Uluslararası bir dans yarışması hedefte.Oraya katılmak için önce ülke finalisti olmak,hepsinden de önce yarışmaya katılacak bir grup kurmak gerekmekte. Chandramohan da şahane grubunu kurar .Önünde bir engel kalmıştır.O da dans etmeyi öğretecek bir öğretmen:) işte orada devreye Mohini giriyor.Bu arada bu yarışma sadece hedefe giden yol üzerine duran bir geçit kapısı.


Şarkılar eğlenceli ,şahane,komik..karakterler de öyle..Filmde ki şarkılarla bir vakit baya bir haşır neşir oldum .:) Doluluk oranı olmayan ama hoş vakit geçirten filmlerden. SRK izlemeyi de seviyorsanız tamamdır.



CHENNAİ EXPRESS -2013

ve tekrar Srk ve Deepika bir arada...bir tekrar daha ; doluluk oranı olmayan ama hoş vakit geçirten filmlerden...bu son tekrar :) Şarkılar eğlenceli ,şahane,komik..karakterler de öyle.

Konuya gelirsem; Rahul ölmüş büyükannesinin küllerini ,onun vasiyet ettiği yere dökmek için yolculuğa çıkar.Meenamma ile aynı trende (evet yine tren:) ) yolları kesişir fakat hanım kızımız gangster nişanlısından kaçıyordur.Daha da kötüsü kızımızın babası baş gangsterdir ve Rahul trende karşılaştığı yolcudan  gelinlik kızı kaçıran adama evrilmiştir.

Bu filmin bir özelliği de şudur; Repliklerin çoğu ve kullanılan detaylar SRK'nın kült olmuş filmlerine yapılmış göndermeler içerir.Seyircisini alır ,o filmlerine kısa süreliğine yolculuk ettirir.






RAEES -2017

Suç şehri Gucerat..Çeteler istediği gibi hareket ediyor.Polislerin çoğu da ya bu bölgeden kaçmaya çalışıyor ya da sessiz kalıp ilişmiyor.Majmudar isminde bir polis memuru bu düzeni değiştirmek için elini taşın altına koyarken ,karşısında akıllı bir suçlu olan Raees'i buluyor.Bu ikili arasında ki güç savaşı sürerken,siyasette tüm yaşananların merkezinde.

SRK'nın pek bir büyük merak ve heyecanla beklediğim ama bir miktar hayal kırıklığına uğradığım filmidir.





12 yorum:

  1. hint filmlerini asla izleyemiyorum, hindistan'a özgü ne varsa maalesef itiyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih meselesi elbet.Birkaç hoş film sonrası değişecektir düşünceniz:) Misal kardeşim de ,sizin düşüncenizde ama Sevginin Gücü (salman khan filmi) filmini pek bi sevip,tekrar tekrar izlemişliği var.Onun ilk ve son izlediği hint filmiydi :) Bunca film izlemiş olmama rağmen,şimdilerde elim gitmiyor benim de..Benim ki aşırı doygunluk sanırım :)

      Sil
  2. heeey hint filmlerini seviyom yaa, çok eğlenceliler, bu liste için teşekkür ederim. bu yazını saklarım izleriim :)

    YanıtlaSil
  3. Başlığı görünce acaba kaç tanesini izledim diye girdim, bir tanecik çıktı :))
    Diğerlerine de bakacağım :)

    YanıtlaSil
  4. bu güzelim yazını şimdi koydum blogumaaa hihihi :)

    YanıtlaSil
  5. Eskiden çok izlerdik HBC diye bir kanal vardı her gün oynuyordu :) Ama tabi biraz abartılı çekiyorlar oda komik geliyor ama tercihleriniz güzel olmuş teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlıyorum o kanalı :) çılgınca dans ettiklerinden başka bir şey kalmadı aklımda,bir tek salman khan'ın bir filmi var,hint filmlerine bulaşınca ,seni seni yapmıştım hatırladığım filme:)Yakın zamana kadar hepsini öyle değerlendiriyordum ama öyle olmadığını gördüm .Yok mu hala öyleleri ? var elbet ama artık hepsi öyle değiller diyebiliyorum rahatlıkla.Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  6. Teşekkürler liste için👍😊🤚

    YanıtlaSil