10/19/2019

ŞÜKÜR

         


Kiremithanem 'in bloğundan haberdar olduğum bir challange var.52 haftalık bir meydan okuma.Blog sahibesi niyetlenmiş ama ben o kadar sabırlı ve kararlı görmediğim için kendimi içinden seçtiğim birkaç konu başlığına ,biraz da farklılaştırarak el atmaya karar verdim. Seçtiğim ilk konu da "şükür"

Meydan okumanın içeriği nelere şükrediyoruz?

peki şükrediyor muyuz?




Yaratıcı ,yarattığı şeyi en iyi bilendir elbet. "Ne de az şükrediyorsunuz" diye ilahi kitapta buyurarak şükürsüzlüğümüzü ,kendimizden bihaber  olan bizlere  bildiriyor.

Kainattaki her şey insan için yaratılmış,her şey insanın hizmetine sunulmuş.Kutuplarda gezinen kutup ayısı bile ,
biz ikamet ettiğimiz yerlerde rahat ve düzen içinde olalım diye var. Peki biz ne yapıyoruz? O kutup ayısının evinin,ikliminin  dengesini  bozuyoruz. Niye? Tüketme isteğimizi ve hırsımızı sürekli kamçılıyoruz da ondan.Menfaatlerimiz her daim liste başı

Yolumuz hastaneye düşünce ,sağlıklı geçirdiğimiz günlere şükretmek anca geliyor aklımıza.O da iyileştikten birkaç gün sonra yine eski tas eski hamam..ya da hastanede zor durumda olan hastaları gördüğümüz an aklımıza geliyor şükretmek.Neler varmış,insanlar nelerle uğraşıyormuş diye iç çekip halimize şükrediyoruz.Onun ömrüde  görüntü kaybolunca kadar.

Yemeklerden sonra şükrediyoruz sahip olduğumuz nimetler için..açtık ,yiyince doyduk..ondan sonra da kalan ekmeğimizi,yemeğimizi çöpe döküyoruz.Velhasıl kelam  az bir parça ettiğimiz şükrü bile hakkıyla yapamıyoruz.Yamalı bohça gibi,illa gedikler açıyoruz sonra kendimizce toparlamaya çalışıyoruz ya da olduğunu zannediyoruz.


Ne denir bilirsiniz..iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.


Aldığım ve verdiğim her soluk için

Açtığım ve kapattığım her göz kapağı için

vücudumun muntazam çalışan her bir zerresi için

Sahip olduğum ve sahip olmadığım her şey için

farkında olduğum ve farkında olmadığım her nimet için

Vatanım ve vatan sevdası ile tutuşan Mehmedlerim olduğu için

Çok Şükür Allah'ım..binlerce şükür olsun


Rabbim bizleri hakkıyla şükredebilen ,şükrün sırrına ve lezzetine eren kullarından eylesin(amin)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder