10/18/2019

BURASI SOĞUK




Havalar bi hayli ilginç gidiyor.Lale festivali start vermiş,Emirgân başta olmak üzere birçok yer yeni gelin gibi süslenivermişken ve selamlıyorken baharı,Nisan daha bitmeden çoğu yeri kar bastı.Bu resim de dünden,halbuki nisan başlarında kardelen resimleri alıyordum bol bol.


Mevsimlerin değişkenlikleri tamam da,insanların değişkenlikleri, acımasızlıkları ne olacak ? Ne yağan kar,ne de buz gibi hava üşütüyor insanı,İnsanın kanını donduran yine insan.Yüzünü gösteren bahar da tebessümün üzerine düşen gölgeyi kaldırmıyor.




Bir lokma yemeğe muhtaç canlılar ,üstelik bu muhtaçlıklarını dayatmıyorlarken insanlara,vicdanı körelmiş insan demeye utandığım varlıklar yüzünden canlarından oldu.Kaç tane masum can,iyilik  lokmasıyla  kandırılıp, zehirlenerek  koparıldı bu hayattan  daha nisan bitmeden?


Siyaset adı altında kötülük tohumları karşılıklı olarak  ekiliyor sürekli ve gelinen noktada bir siyasetçi linç ediliyordu .Avaz avaza bir  ses "yakın bu evi" diye bağırıyordu.Bu kadar mı insan olmaktan vazgeçtik?Bu kadar mı insanlık gömleğini üzerimizden atmaya niyetlendik?



Yarın 23 Nisan...Yarın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Çocuk ,umuttur.

Çocuk,saflıktır.

Çocuk insan olmanın ,güzel bir şey olduğunun en güzel kanıtıdır.


Bu kanıta sıkı sıkı sarılmak ve hatırlamak için,umudu kaybetmemek için yarın güzel bir gün.Ben de öyle yapacağım.Kirlenmemiş,kirletilmemiş insanlar ile yarın birlikte olacağım.Hep böyle saf,hep böyle insan kalabilmeleri için dua edeceğim.











2 yorum:

  1. Eski bir blogdan mı çektiniz siz yazıları? Ekim 2019'da yayımlamışsınız ancak 22 Nisan'da yazmışsınız bu yazıyı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hane-i Lâl blogumu silmiş ama yayınlarımı saklamıştım bilgisayarımda.Tekrar blog alemine dönerken tüm o yazılarımı buraya aktardım.Aktarma işlemini de biraz karıştırdım:) ama hepsi burada.Farklılık bu yüzden.:)

      https://vaktidem.blogspot.com/2020/01/vakt-i-dem.html

      bu yayından itibaren, yeni adımla buradayım şimdi.

      Sil